نصب آنتن مرکزی ماهواره مرکزی فیبرنوری اعلام حریق

اجزای اصلی آنتن مرکزی

اجزای اصلی آنتن مرکزی

هر سیستمی دارای اجزایی می باشد تا بتواند در جهت هدفی که ساخته شده است خدمت کند. در نصب آنتن مرکزی نیز یک سری اجزا می باشند که در کنار یکدیگر سبب آنتن دهی فوق العاده عالی برای دریافت تصویر تلویزیون ها کار می کنند. این تجهیزات به شرح زیر می باشد:

  • آنتن اصلی ANTENNA
  • پیش تقویت کننده آنتن اصلی
  • آمپلی فایر / میکسر ( تقویت کننده )
  • اسپلیتر Splliter یا جداکننده ، تقسیم کننده
  • سوییچ جهت دار
  • ترمینال ، کابل های آنتن و اتصالات کابل پریز های دیواری
  • کابل های اتصال
  • مبدل سوئیچ
  • ال ان بی LNB

آنتن اصلی در سیستم آنتن مرکزی

در نصب آنتن های مرکزی مهمترین بخش آنتن اصلی است. چرا که وظیفه دریافت سیگنال ها را بر عهده دارد. این آنتن باید در فضای باز و در حد امکان در ارتفاع بلند نصب شود تا بهتر و بیشتر بتواند در شکار سیگنال ها موثر باشد. آنتن اصلی باید از نوع YAGI ( آنتن با ساختار آلومینیوم تو خالی ) و یا آنتنی هم سطح با قدرت فرستنده انتخاب شود ، که در نتیجه قدرت دریافت و ارسال سیگنال ها ، برای انتقال به تمام دستگاه ها و تلویزیون های موجود در شبکه آنتن مرکزی را داشته باشد. محل نصب آنتن ها و گیرنده ها ( ریسیور ) باید به صورتی باشد که حداقل سیگنال را دریافت کنند. این آنتن باید در مکانی محافظت شده از شرایط جوی قرار گیرد. تجهیز مورد نظر باید به گونه ای انتخاب شود که بتواند حداقل سیگنال VHF/UHF را به طور هم زمان دریافت کند.نکات مهم در انتخاب آنتن اصلی بهره آنتن (GAIN) و امپدانس (75 اهم) آن می باشد. آنتن اصلی دارای شاخه هایی از جنس آلومینیوم و به صورت لوله های تو خالی است. بسته به فرکانس های موجود ، آنتن ها سیگنال های تلویزیونی و رادیویی مورد نظر را دریافت و از طریق کابل ها و تجهیزات سیستم آنتن مرکزی به گیرنده ها ارسال می نمایند. امپدانس آنتن های معمولی 300 اهم است ، که آنتن های MATV دارای 75 اهم می باشند. همچنین آنتن بصورت مستمر باید چک شود تا از وضعیت آن باخبر باشیم و شرایط نگهداری خاصی دارد.

پیش تقویت کننده PRE-AMPLIFIRدر آنتن مرکزی

پیش تقویت کننده دومین بخش مهم در نصب آنتن مرکزی است . این بخش که بر روی آنتن اصلی نصب می شود وظیفه دارد تمام سیگنال هایی را که آنتن دریافت می کند با تکنولوژی درون خود تقویت کند. پیش تقویت کننده باید کمترین نویز را در سیستم آنتن داشته باشد. پیش تقویت کننده برای استفاده تقویت کننده اصلی ، سیگنال ورودی را در صورت لزوم بین 25-15 دسی بل افزایش می دهد تا تقویت کننده بتواند آن را شناسایی و دریافت نماید. فرکانس هایی که پیش تقویت کننده درسیستم آنتن مرکزی تقویت می کند ، برای امواج VHF از 40 تا 220 مگا هرتز و UHF از 740 تا 890 مگا هرتز می باشند. در پیش تقویت کننده امپدانس ورودی و خروجی 75 اهم می باشد و سیگنال اولیه نیز بین 15 تا 25 دسی بل تقویت می شود و حداکثر نویز نیز 3 دسی بل می باشد. دمای عملیاتی برای بهتر کار کردن پیش تقویت کننده در فصول مختلف دمای محیط ، بین منفی 10 درجه سانتی گراد تا مثبت 45 درجه سانتی گراد تعیین می گردد و همچنین به منبع تغذیه برق با ولتاژ 230 ولت و فرکانس 50 هرتز، AC نیز احتیاج دارد ، که آنتن مرکزی بیشترین بهره را داشته باشد. فرکانس وتعداد کانال ها ، افت بهره کل سیستم آنتن مرکزی و نوع سیگنال ورودی در کیفیت سیگنال خروجی مهم است. نگهداری از پیش تقویت کننده نیز بسیار مهم است زیرا با خرابی آن به کل سیستم دریافت سیگنال مختل می شود.

آمپلی فایر یا میکسر ( تقویت کننده )

شاید برای شما هم این سوال باشد که تقویت کننده برای چیست ؟ در واقع تقویت کننده ها نقش اصلی را در تلویزیون ها برای نشان دادن تصویر بازی می کنند. تقویت کننده ها یا میکسر های باند میانی ( BROD BAND ) باید به اندازه کافی برای تقویت سیگنال VHF و UHF قوی باشند تا امکان پخش بیشتر کانال ها و کیفیت بهتر شبکه ها را فراهم کنند. در آنتن مرکزی تقویت کننده ها طوری انتخاب می شوند که قابلیت تنظیم و تقویت سیگنال را تا 40 دسی بل یا بیشتر را در اختیار مصرف کننده ها و سیستم آنتن مرکزی قرار دهند. به طوری که ولتاژ توزیع را می تواند برای سیگنال هایی که به صورت دائمی ضعیف و سیگنال های بسیار قوی هستند را تنظیم کند. تقویت کننده ها و میکسر ها می تواند به شکل یک فیلتر میان گذر هم عمل کند . زمانی که بیش از یک آنتن مورد استفاده قرار گیرد ، باید قبل از تقویت کننده ها یک میکسر استفاده شود تا فرکانس ها و سیگنال های دریافتی را با هم ترکیب کند . تقویت کننده یا میکسر برای دریافت و تقویت سیگنال های معرفی شده ، تقویت کننده های آنتن مرکزی دارای دو ورودی جداگانه برای سیگنال های VHF و UHF و یک خروجی مشترک هستند . ساختار داخلی آمپلی فایر ازنوع آلومینیوم برای کاهش نویز و رسانایی بهتر تشکیل می شود ،پهنای باند فرکانس برای VHF 40-230 مگاهرتز و UHF 740-860 مگا هرتز تنظیم شده است. امپلی فایرها ( تقویت کننده ها ) مدل های مختلفی دارند که متناسب با تعداد دستگاه های موجود در سیستم آنتن مرکزی انتخاب می شوند. باید تقویت کننده ها از نوعی باشند که به عمر طولانی کنند زیرا قیمت آنان بسیار زیاد است.

اسپلیتر یا جداکننده ، تقسیم کننده

حال که سیگنال در آنتن تقویت شد باید توسط سیستمی به بین تلویزیون ها تقسیم شود. وظیفه این تقسیم بندی با اسپلیتر ها می باشد. تقسیم کننده های اصلی آنتن مرکزی به صورت دو یا چهار پورت خروجی هستند . سیگنال ورودی به اسپلیتر به دو یا چهار خروجی سیگنال به طور برابر تقسیم می شود ، بسته به نوع اسپیلیتر مور نیاز در آنتن مرکزی ، تضعیف ، امواج و عدم هماهنگی باید در سیستم اسپلیتر حداقل باشد. اسپیلیتر در سیستم MATV در داخل شبکه آنتن مرکزی و محفوظ شده قرار دارد. در سیستم آنتن مرکزی برای تقسیم تعداد محدودی از شبکه ها می توان از اسپلیتر استفاده کرد ولی در صورت بالا رفتن شبکه ها از سیستم مولتی سوئیچ استفاده می شود.

سوییچ جهت دار ( یک سو کننده )

سوئیچ جهت دار یا یک سو کننده وظیفه دارد تا از برگشت امواج به آنتن جلوگیری کند. در واقع با استفاده از یک سو کننده ها دیگر مسیر امواج یک سویه است و از آنتن به سوی تلویزیون می باشد. یکسو کننده ها در نصب آنتن مرکزی بنا به نوع آنتن دارای یک یا دو پورت در خروجی هستند ، دارای امپدانس ورودی و خروجی 75 اهم می باشند. یک سوکننده ها مانند شیر در جریان آب داخل لوله عمل کرده و جلوی ورود آب به داخل لوله را می گیرند. با این کار آب فقط در یک جهت جریان دارد.

ترمینال ، اتصالات کابل پریز های دیواری

اتصال دهده های دیواری ترمینال ها در سیستم آنتن مرکزی در ابتدا و انتهای کابل های هم محور ( کواکسیال ) قرار می گیرند. کابل آنتن مرکزی برای هدایت هر چه بهتر سیگنال ها و امواج گرفته شده از آنتن و تجهیزات آنتن مرکزی ، برای کمتر شدن نویز هدر رفت انرژی به ترمینال ها و پریز ها متصل می شود ،اتصال ها روی ورق هایی ازجنس اکریلیک ( نارسانا و عایق ) محکم می شوند.

کابل ها

کابل ها وظیفه هدایت کنندگی سیگنال ها ، امواج و جریان در سیستم آنتن مرکزی را دارند . شبکه اصلی توزیع ( انتقال سیگنال بین تجهیزات آنتن مرکزی ) باید دارای کابل تلوزیون ( RG-11A/U ) دارای محافظ در برابر اتفاقات خارجی باشد ، با امپدانس ورودی 75 اهم . شبکه توزیع فرعی ( از تجهیزات تا دستگاه ها و تقویت کننده ها ) به کابل RG 59 با امپدانس 75 اهم نیاز دارد .به طور خلاصه ، کل شبکه کابلی میتواند کواکسیال با امپدانس 75 اهم باشد.

آنتن مرکزی اصفهان / آنتن مرکزی چیست / نصب آنتن مرکزی / آنتن مرکزی اصفهان / آنتن مرکزی / آنتن مرکزی / آنتن مرکزی اصفهان

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...